Weer naar school.

Zo de eerste schoolweek, na die toch wel lange 2e Lock down periode, zit er weer op. Ondanks dat onze kinderen naar de noodopvangen gingen, is weer echt naar school toch anders merkten we.

Ze zien al hun vriendjes weer en ook de structuur en het samenwerken werden weer opgepakt. Gelukkig ging dit op school soepel en zaten ze snel weer in het ritme. Je merkte duidelijk aan ze dat ze het contact met hun klasgenootjes erg gemist hadden.

Eenmaal thuis merkte we toch wel een groot verschil en was het opeens wel weer anders. Druk, slechter luisteren en eigenlijk dus heel erg moe. Ze moesten voor zichzelf echt weer even een balans vinden in alles. Voor de kinderen vond ik het vooral erg vervelend dat ze zichzelf een beetje in de weg zaten door alle veranderingen. En ik denk dat we volgende week er nog niet vanaf zijn omdat ze dan ook weer een week voorjaarsvakantie hebben. Op mijn beurt vind ik, had ze die twee weken voor de vakantie ook thuisonderwijs gegeven en na de vakantie helemaal fris laten starten… Laten we nu dan maar die vakantie gebruiken om bij te komen van deze twee weken onderwijs en daarna te knallen tot het einde van het schooljaar!

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.