Zomer 2021

Niets was zeker deze zomer vakantie. Landen die veranderde van kleur, maartregelen die toch aangescherpt werden. Toch hebben we best een drukke en heftige tijd achter de rug en wilden we deze zomer met ons gezin lekker ontspannen en genieten van elkaar. Plannen werden gemaakt en vakantie werd een feit!

Onze plannen voor de vakantie

Omdat we dit jaar niet met het vliegtuig op vakantie wilden gaan, besloten we om met de auto te gaan. Natuurlijk zagen we de voordelen ervan maar ik keek ook tegen een groot obstakel aan… De kinderen urenlang naast elkaar in de auto. We hebben uitgebreid met alle 3 gepraat over hoe ze dit voor zich zagen en uitgelegd dat we echt heel lang in de auto moesten zitten. Maar ze waren enthousiast en wilden dit avontuur met ons aan!

Wij hebben familie wonen in Spanje en besloten om daarheen te gaan op vakantie deze zomer. We vertrokken midden in de nacht en toen het licht was al in Luxemburg. We hadden wel besloten een overnachting te nemen in Frankrijk. Dit werd Hotel Spinx in Montélimar, en we hebben voor die korte nacht toch enorm genoten. Het was bijna koninklijk en vooral onze dochter voelde zich als een echte Princess. De volgende dag ging we alweer vroeg op pad en kwamen eind van de middag aan bij onze familie. En wat fijn was dat, de kids doken gelijk het zwembad in terwijl wij de koffers uitpakten en gezellig konden bijpraten.

Wat hebben we gedaan

Naast veel zwemmen en ontspannen, zijn wij als gezin ook ondernemend. Wij kunnen nu eenmaal moeilijk stilzitten op een plek. Zo zijn we wezen winkelen, en hebben we zoutmeren bekeken. We hadden tijdens deze 2 uur lange wandeling zelfs het mega grote geluk dat we veel flamingo’s zagen in deze meren. Ondanks dat het erg heet was hebben we als gezin echt genoten hiervan. We liepen veel wanneer de temperatuur dit toeliet.

Na een volle week was het ook weer tijd om richting huis te gaan.

We gingen weer naar huis

Ons begin van de terugreis was er een met een spannend randje…

Weer gingen we ’s nachts rijden richting Frankrijk, alleen op het laatste moment kwamen we erachter dat er in een groot deel van waar we zaten nog een avondklok gold. Helaas kon niemand ons vertellen of dit ook gold voor de tolwegen richting de grens, uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om toch te gaan rijden in de nacht.

Al snel kwamen we erachter dat het waarschijnlijk niet voor de tolwegen gold omdat er flink wat verkeer reed op de weg. Poeh, dat was toch iets wat van onze schouders viel!

Nu konden we met een gerust hart doorrijden naar de bergen bij Montpellier. Hier heb je veel plekken met watervallen waar je ook heerlijk in kan zwemmen. Wij kozen voor Cascade de la Vis. Dit stond op ons lijstje om te doen voordat we weer terug zouden keren naar Nederland. En we hebben echt genoten. Onze oudste had de tijd van zijn leven in de natuurglijbanen tussen de rotsen, en samen met de tweeling hebben ze veel plezier beleefd.

Gelukkig hadden we hier in de buurt ook een hotel geboekt, waar we konden uitrusten voor het laatste deel van de reis naar huis.

Volgend jaar weer?

Dit was iets wat we allemaal zo nodig hadden. Het zorgeloze, het plezier en de tijd met elkaar! En wat houd ik toch veel van dit heerlijke gezin!

En ik ben enorm trots op hoe die reis in de auto, waar ik enorm tegen opzag, is verlopen. Ze waren heel gezellig samen en we hebben niet eens hoeven waarschuwen. Hierdoor hebben we wel besloten om, wanneer het volgend jaar zomer mogelijk is, we een vakantie te plannen met het gezin. En jawel, weer met de auto.

Wel een klein puntje van aandacht om de reis zo goed mogelijk te laten verlopen. Zorg dat je genoeg vermaak mee hebt voor de kinderen. Leuke spelletjes, kleurtjes en jawel… een tablet. Dit zorgt niet alleen voor vermaakt maar ook voor een rust momentje voor zichzelf. Wij hadden ook een klein cadeautje voor ze die ze kregen in elk land dat we binnenreden. Ook een snoepje hoort er natuurlijk bij onderweg… maar teveel suiker zorgt er ook voor dat ze hyper worden. En wanneer ze dit niet goed kwijt kunnen denk ik dat de lange autorit een stuk minder gezellig zal verlopen.

Zijn jullie ook met de auto op vakantie geweest? Ben heel benieuwd hoe dit jullie is bevallen en of jullie nog tips hebben?

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.