Vaccinatie voor mij is het een feit.

Ik werk zelf in de zorg, en voor mij is vaccinatie nooit een punt van discussie geweest. Helemaal niet nadat ik vorig jaar zelf besmet was met Covid-19 en daar echt heel ziek van ben geweest. Ik mag van geluk spreken dat alleen ik hier thuis besmet ben geraakt en zijn gezin buiten schot is gebleven. Ook voor mijn omgeving vind ik het belangrijk dat ik gevaccineerd wordt.

Vorige week kreeg ik een mail van het werk dat we binnenkort een brief zouden ontvangen voor een vaccinatie. Het was dus nog even wachten. Maar afgelopen zaterdag was hij er al! Ik kon online of telefonisch een afspraak maken, en besloot dit dan ook maar gelijk online te doen. Na wat basisvragen te hebben ingevuld kon ik kiezen uit drie datums. Tot mijn verbazing kon ik de volgende ochtend om 8.30 uur al, en deze heb ik dus gelijk ingepland. Ook kreeg je gelijk de datum en tijd voor de 2e prik. Vind ik op zich wel fijn dan kan ik hier met de planning van afspraken rekening mee houden.

En daar stonden we dus om 8.15 uur te wachten bij de locatie waar het ook echt druk was! Na een kort bezoek aan de aanwezige arts (dit hoeft niet iedereen hoor) wordt je netjes begeleid naar de juiste gang en mag je plaats nemen tot je voorganger klaar is.

Natuurlijk stelt het niets voor de prik en ben je ook zo weer weg. Je moet dan in de “wachtkamer” plaatsnemen voor 15 minuten. Je merkt wel dat iedereen een beetje zijn tijd aan het uitzitten is daar en ze bijna wegrennen als die 15 minuten om zijn. Op dat moment merk je natuurlijk ook nog niet echts iets van de eventuele bijwerkingen.

Bij mij kwamen de eerste bijwerking halverwege de middag opzetten. Koude rillingen, jeetje ik kreeg het ook echt niet warm meer, stekende hoofdpijn en spierpijn. Een beetje de bijwerking die het meest voorkomen natuurlijk. Maar naarmate de tijd verstreek werd het steeds erger en kwam daar ook nog eens flinke koorts bij kijken. Ik was echt hondsberoerd en kon amper bewegen. Na contact met de dokter, was vooral rust en pijnstilling wat ik moest nemen. Wel met de kanttekening mocht het na 2-3 dagen niet minder zijn of ondertussen andere klachten bij komen, ik me weer moest melden.

Ik kan nu, vandaag, zeggen dat in me inderdaad wat beter voel. De koorts en de ergste spier/gewrichtspijn is nu bijna weg. Dus bij mij heeft het wel echt 2-3 dagen nodig om uit mijn systeem te gaan helaas. Ik dacht de dans wel een beetje te kunnen ontspringen doordat ik corona al gehad had, maar helaas. Natuurlijk was het ook wel balen dat 12 uur nadat ik de prik gehad had, ze gestopt zijn met het vaccineren. Houd het nu wel goed in de gaten wat voor staartje dit gaat krijgen!

Zijn jullie al gevaccineerd? En hebben jullie ook vergelijkbare bijwerkingen gehad? of viel het allemaal mee…

Als je meer informatie wilt, kun je hieronder klikken.

Vaccinatie tegen het coronavirus | Rijksoverheid.nl

Home – GGD GHOR Nederland

SpeelgoedSpeelgoed


2 gedachten over “Vaccinatie voor mij is het een feit.”

  • Jeetje zeg wat een tegenvaller. Maar wat fijn te horen dat je er toch wel weer relatief van opknapt. En ja ik denk dat iedereen die nog te vaccineren moet er op dit moment een beetje huiverig voor is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.