Sprookjeswonderland in Enkhuizen

Afgelopen week kwamen er weer meer mogelijkheden om dingen te ondernemen. Daarop besloten wij om samen met vrienden gezellig naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen te gaan.

De voorbereidingen

Sinds de opening van het park zijn er wel wat dingen veranderd. Zo moet je vooraf een tijdsslot reserveren en online al kaartjes kopen. Dit kan niet meer bij het park zelf. Wel moet je op tijd reserveren want het gaat best snel omdat de plekken beperkt zijn. Ook is het niet meer mogelijk om een seizoenkaart aan te schaffen. Persoonlijk vind ik dit erg jammer, maar voor mensen die alleen een dagje het park willen bezoeken uiteraard geen probleem.

Het park

Omdat wij alweer een flinke tijd niet geweest zijn was het echt weer geweldig om hier onze dag door te brengen. Het plezier van de kinderen is aanstekelijk. Als je het park opkomt kun je direct al instappen in de auto’s en reden de kinderen ons een flink stuk rond. ( Natuurlijk rijden ze op een baan en kunnen ze hier niet van afwijken.) Overal vind je grote plattegronden die je een idee geven van hoe groot het park is en wat er allemaal te doen is. Maar natuurlijk is het veel leuker om zelf op onderzoek uit te gaan. Overal vind je leuke activiteiten om te doen of te bekijken. Zo kun je bijvoorbeeld de reus wakker maken door aan zijn grote teen te wiebelen of proberen om een zwaard uit een steen te trekken. Echt plezier gegarandeerd!

Zes keer per dag kun je ook een leuke theatervoorstelling in het kasteel van Violinde, vergeet dan ook de heerlijke aardbeien met slagroom niet! de kleintjes kunnen zelfs paardrijden en in een lieveheersbeestje-bootje varen, wat ze echt allemaal geweldig vinden. Je kunt bij het paardrijden meerijden als je kindje nog te klein is, dit hebben wij altijd fijn gevonden toen de tweeling nog klein was. Sprookjeswonderland is niet alleen leuk voor de allerkleinste kinderen. Ook aan de grotere kinderen is gedacht met een grote schommelboot! Ja deze geeft je echt de kriebels in je buik en een schaterlach op je gezicht! Voor onze jongste was het de eerste keer en ondanks dat hij het heel spannend vond heb ik hem in tijden niet zo horen lachen als in deze attractie!

Door het park heen vind je verschillende eetgelegenheden waar je iets kan kopen maar waar je ook je eigen lunch op kunt eten. Ook heb je een weide met speeltoestellen waar je heerlijk kunt picknicken. Zo kun je als ouders nog even lekker zitten terwijl de kids lekker spelen in de vele speeltoestellen.

Echt een bezoekje waard!

Dat wij Sprookjeswonderland erg leuk vinden om heen te gaan is natuurlijk al geen geheim meer. En mocht je deze zomer in de buurt zijn, of je zoekt een leuk dagje uit voor niet een mega bedrag. Houd deze dan zeker in gedachten!

Zoek je nog een leuk park om te bezoeken? Kijk dan eens naar Landgoed Hoenderdaell. Weet zeker dat wanneer je van dieren en mooie omgeving houd, je dit ook echt zal aanspreken!

Deze review is niet tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


12 gedachten over “Sprookjeswonderland in Enkhuizen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.