Slaapklets Deel 1

Wat is slaapklets?

Slaapklets is een bijzonder dagboek voor kind en ouder met leuke vragen en speelse opdrachten. Vul ’s avonds voor het slapengaan samen een pagina in. Door de concrete vragen vertellen kinderen spontaan wat ze meegemaakt hebben en hoe dat voelde. Kijk terug op de dag, geniet na van leuke dingen, mopper op wat mis ging, kijk vooruit naar morgen, maak je hoofd leeg en ga lekker slapen!

Slaapklets voor ons

Zoals jullie al weten is naast mijn man ook onze jongste zoon gediagnostiseerd met Epilepsie. Vele onderzoeken en medicatie hebben we al gehad en we merkten dat hij anders werd in gedrag. Deels komt dit door de medicatie maar een deel komt natuurlijk ook door wat er allemaal met hem gebeurt.

Hij is nou eenmaal niet zo’n prater en we moesten een manier vinden om hem een stukje verwerking te bieden. En toen was daar Slaapklets.

Het is een heel leuk, laagdrempelig dagboekje waar je aan de hand van simpele vragen en leuke opdrachten de dag kan doornemen. Wanneer wij deze ’s avonds voor het slapengaan samen invullen, komen er wel eens dingen naar boven bij hem waar ik dan weer goed op in kan springen om het er verder over te hebben. Dit helpt niet alleen hem, maar ook mij en ons hele gezin.

Wij merken zelf dat onze zoon hier zelf ook veel voldoening uithaalt, de vragen zijn makkelijk en op het niveau van het kind gemaakt met leuke plaatjes erbij. Het daagt hem uit om alles voor die dag af te maken.

Ok vind je er verschillende oefeningen in terug, zoals ademhalingsoefeningen en yoga oefeningen. Dit helpt hem ontspannen voor het slapen en daardoor kan hij ook minder aanvallen ’s nachts krijgen. En daar is deze mama natuurlijk geweldig blij mee!

Een aanrader?

Ja een absolute aanrader! Voor ons, maar ik denk dat veel kinderen hierbij gebaat zullen zijn. Kinderen maken zoveel mee en hebben zoveel te verwerken. Maar zullen vaak niet zelf hiermee naar buiten komen als ze ergens mee zitten. Hiermee kunnen ze lekker zelf mee aan de slag en kun jij als ouder inspringen op dat wat je ziet en een opening creëren om te praten!

Wat extra informatie

Op de foto’s zie je Slaapklets deel 1, deze is voor kinderen van 6 jaar en ouder. Maar ze hebben nog veel meer handige boeken, en planborden. Op de website www.gezinnig.nl kun je alles vinden, welke Kletsboeken ze hebben en welke er bij jouw kindje passen.

SpeelgoedSpeelgoed