Review Simon Superspook

Superspook Simon heeft een nieuwe baan: hij mag gaan rondspoken in een echt huis. Het is een droom die uitkomt, tot er een heel nieuwsgierig kind in het huis komt wonen. Daar is Simon helemaal niet blij mee! Maar dan bedenkt hij een snood plannetje: Chester kan zijn spokenklusjes wel van hem overnemen. Al snel blijkt dat Chester niet zo goed is in spokenklusjes – en dat Simon ook niet goed is in mensenklusjes. Kunnen de twee toch vrienden worden, al zijn ze nog zo verschillend?

Het verhaal

Simon Superspook is professioneel bangmaker van beroep. Hij heeft al op veel plekken rond gespookt en van alles bang gemaakt. Zelfs een beer in het bos, en dat is lang niet zo makkelijk! Dat krijgt hij goed nieuws en mag hij gaan rondspoken in een echt huis. Maar daar horen ook weer meer spookklusjes bij en daar het Simon niet heel veel zin in. Hij heeft de informatie gekregen dat er oude mensen in het huis komen wonen, dat komt goed uit dan vallen die spokenklusjes toch nog mee. Maar dan is daar Chester een nieuwgierige jongen die alles wilt weten van Simon.

Daar is Simon echt niet blij mee, maar wat nu als hij Chester al zijn klusjes laat doen? Maar dan blijkt dat Chester daar niet zo goed in is. Na wat onderzoek, voelt Simon zich wat schuldig en besluit Chester te helpen met zijn mensenklusjes, maar daar is hij echt totaal niet goed in! Vrienden zijn… zouden ze daar dan wel goed in kunnen zijn samen?

Wat vinden wij ervan?

Geweldig! een anders woord hebben wij er niet voor. Eenmaal begonnen in het boek moesten we hem ook direct uitlezen. Terwijl het docht wel echt een wat dikker boek is. In Simon Superspook zit veel humor en ook wel wat gezonde spanning. Wat dit voor ons echt tot een hit maakte is dat dit boek zich uitstekend leent voor gekke stemmetjes! Ja, dit vind ik altijd leuk om te doen omdat je voor jongere kinderen het boek tot leven brengt. De pagina’s zijn ook gevuld met hele leuke en mooie kleurrijke tekeningen. Wat je ook weer als zoekplaten kunt gebruiken!

Deze recensie is niet tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


1 gedachte over “Review Simon Superspook”

  • Wow die wil ik wel … leuk om met mijn wuppies te lezen. Die 2 zijn altijd wel in voor rare stemmetjes enzo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.