Review Salto redt de baai

Salto – redt de baai

Salto is een dolfijn.

Hij kan heel hoog springen.

En hij speelt graag in de zee met zijn maatjes.

Maar er is iets mis.

‘Er was hier een walrus,’ zegt Duik-Diep.

‘Die wil in de baai gaan wonen.

En hij komt niet alleen.’

‘Maar dat kan niet!’ zegt Salto fel.

‘Wij wonen hier!’

Maar wie kan er tegen een walrus op?

Salto redt de baai. Salto de dolfijn is samen met zijn vriendje Bibi, de zeester, lekker aan het spelen in de zee. Dan komt zijn vriendje Duik-Diep, de schildpad, er ook bij. Maar hij heeft haast en gaat snel weer weg. Salto En Bibi gaan achter hem aan maar dat is nog niet makkelijk omdat Duik-diep zo snel is. Er is een Walrus gezien die samen met andere walrussen wilt wonen op de plek waar Salto en zijn vriendjes wonen. Ze moeten dat zien te voorkomen maar walrussen zijn sterk en niet snel bang.

Duik-Diep heeft een idee, zijn vriend Scheef-Kaak is een haai en die kan ze zeker helpen! Scheef-Kaak is niet zo zeker van zijn zaak en wat onzeker, maar hij besluit hen toch te helpen. Dan wordt Salto geroepen door zijn moeder omdat de groep met walrussen er is om ze weg te jagen. Niets helpt wat ze doen, maar dan heeft Scheef-Kaak een goed idee. Snel gaat hij ervandoor en besluit hulp te halen van iemand waar walrussen heel bang voor zijn!

Wat een leuk boek je voor kinderen die het lezen al grotendeels eigen hebben gemaakt. Het heeft het AVI-E3 niveau. Ook het samen lezen gaat goed met dit boek, wanneer de kinderen nog moeite hebben met bepaalde woorden of klanken heeft, werkt dit ook stimulerend. De zinnen zijn kort en duidelijk waardoor het goed te lezen is. De tekeningen die op elke pagina te vinden zijn, hebben mooie heldere kleuren en geven een duidelijk beeld bij het verhaal. Een echte aanrader dus!

Er zijn nog meer leuke boekjes te vinden in de leren lezen serie van Kluitman, zeker het kijken waard.

  • Salto – redt de baai
  • Fiona Rempt
  • Hardcover
  • Kluitman
  • 29 pagina’s

Klik hier voor Salto redt de baai

Deze recensie is tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.