Review Jan Politieman

Samenvatting

Jan Politieman heeft vandaag een belangrijke opdracht. De hoofdcommissaris heeft hem gevraagd een brief te posten. Op de enveloppe staat met dikke zwarte letters TOPGEHEIM. Jan gaat meteen op pad, maar onderweg verdwijnt zijn pet plotseling van zijn hoofd. ‘Houd de dief!’ roept Jan Politieman nog. Samen met zijn hond Snuffel zet hij de achtervolging in. Zal Jan politieman zijn politiepet terugvinden? En wie is de dief?

Een grappig en spannend prentenboek over een dappere politieman en zijn slimme hond. (En over een verrassingsfeestje. Ssst!) Voor speurneuzen vanaf 4 jaar.

Het verhaal

Het is een bijzondere dag vandaag als Jan Politieman aan het werk gaat. Hij moet bij de hoofdcommissaris komen voor een belangrijke klus. Er is een hele belangrijke brief die bezorgd moet worden. Jan politieman gaat dus direct op pad. Maar hij heeft het politiebureau nog niet verlaten of zijn pet wordt gestolen. Hij springt op de motor en gaat op zoek naar de dief! Maar hij ziet hem nergens. Samen met zijn hond snuffel gaat hij op onderzoek uit, maar bij de bakker, de hoedenwinkel en op het plein is geen spoor te bekennen van Jan zijn politiepet.

Hij twijfelt of hij nog wel een goede politieagent is. Maar hé wat ritselt daar in zijn zak? oh nee, de geheime brief is hij ook vergeten te posten. Verdrietig keert hij terug naar het bureau… Maar wat is dit nu? Zijn pet ligt op het bureau van de hoofdcommissaris! Nu begrijpt Jan Politieman er helemaal niets meer van… De hoofdcommissaris begint hard te lachen en zegt tegen Jan Politieman dat hij zijn politiepet vandaag helemaal niet nodig heeft omdat er dan geen plek meer is… Voor een echte verjaardagskroon!

Dit vinden wij ervan

Dit is een van de favoriete boeken van onze kinderen. Het is niet alleen een stoer politieboek, met mooie tekeningen en een goed verhaal om voor te lezen. Het leent zich ook goed om zelf een verhaal op te maken. Wanneer onze kinderen ons voorlezen uit dit boek, kijken ze niet naar de letters maar maken ze het verhaal naar wat ze zien op de bladzijdes. De illustraties zijn vrolijk en herkenbaar. Een stevig boek om vast te houden wat voor zowel ouders als kind er fijn is. Een leuk boek om aan de collectie toe te voegen.

  • Jan Politieman
  • Ruth Wielockx
  • Hardcover
  • Uitgeverij Clavis
  • 24 pagina’s

Luuk en Lotje – het is pasen!, recensie, kinderboek,blog. – (lou-annschoice.nl)

Jan Politieman

Klik hier voor de boeken van Ruth Wielockx

Deze recensie is niet tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.