Review ik lees graag

Ik lees graag

Lezen is leuk en leren lezen is eigenlijk nog leuker. De teksten en tekeningen in deze boeken helpen kinderen een nieuwe wereld te ontdekken. De serie beslaat het eerste leesjaar van kinderen. Hij sluit aan bij het moderne leesonderwijs en is getest op verscheidene basisscholen.

In ik lees graag gaan we weer een stapje verder met de beginnende lezers. Het is een AVI M3 niveau boekje.

In dit boekje vind je een verhaaltje per pagina, en verhaaltjes verdeeld over 2-4 pagina’s. Dit wordt meer naarmate je verder in het boekje komt. De zinnen zijn maximaal zes woordjes lang en duidelijk geschreven. Door de illustraties zie je al gelijk waar het verhaaltje over gaat. Dit maakt het voor kinderen al gelijk wat leuker en duidelijker wanneer ze beginnen met lezen. Dit boekje leent zich ook erg goed voor het samenlezen.

Wanneer de kinderen het losse woordjes lezen goed beheersen is dit een mooie opvolger. De verhaaltjes zijn leuk en grappig, maar ook herkenbaar. Door de bijpassende illustraties lezen ze de woorden niet alleen maar begrijpen ze ook direct waar het over gaat. Dit bevordert ook gelijk het begrijpend lezen niveau. Het leuke van dit boekje vind ik dat naarmate je verder in het boekje komt, de verhalen langer worden en dus uitdagender. Wat natuurlijk bevorderlijk is voor hun leesvaardigheden. Maar pas op dat ze niet het plezier verliezen in het lezen doordat het nog te moeilijk of te lang is.

  • Ik lees graag
  • Anne Blokker
  • Hardcover
  • Kluitman
  • 29 pagina’s

Klik hier voor Ik lees graag

Deze recensie is niet tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.