Recensie De Klos Meneer Musi Mago’s Magische muziekinstrumenten.

Als de tweelingbroers Derk en Lucas een keyboard van de zonderlinge meneer Musi Mago krijgen, zet dat opeens alles op hun kop. Zodra ze het instrument bespelen en op een persoon richten ( de klos ), gebeuren de meest bizarre dingen. Een vrouw van wie het haar met een razende snelheid begint te groeien, een man die ineens heel erg winderig wordt, een vrouw die denkt dat ze een kat is…

De geheimzinnige Katharina Fransicus heeft de jongens door. Zij wil het keyboard van het stelen. Als het haar lukt zal dat grote gevolgen hebben…

De cover is gevuld met leuke en grappige personages, de achtergrond is in de basis wit zodat de tekeningen mooi naar voren komen.

Derk en Lucas zijn een tweeling en in dit derde deel van de serie Meneer Musi Mago’s magische Muziekinstrumenten, wilt Lucas heel graag een keyboard. Wanneer ze de muziekwinkel zien van Meneer Musi Mago besluiten ze gelijk een kijkje te nemen in de winkel. Nadat een vervelende klant de winkel heeft verlaten komt meneer Musi Mago naar de jongens toe en geeft hij hen een keyboard. Maar dit is niet zomaar een keyboard, als je hem op een persoon richt en je kiest een nummer uit van de streken-uithaal lijst, dan zal deze streek worden uitgevoerd bij die persoon. Deze is dan zeker “De Klos”.

Zo is er een meneer, een echte bullebak, die wel een lesje verdient. De jongens kiezen voor nummer 7. Dit is ‘de Retteketetter Fanfare’. Ze richt het keyboard en beginnen te spelen. En ja het werkt echt! Hij begint de meest vreselijke scheten te laten. Maar ze zijn gevolgd… Katharina Fransiscus volgt ze overal waar ze gaan, ze wilt dat keyboard van de jongens afpakken, maar dat laten ze natuurlijk niet gebeuren en ze zijn haar elke keer te slim af. Tot hun laatste streek waar het helemaal mis gaat… kunnen de jongen het keyboard uit de handen van Fransisca houden… Of krijgen ze hulp uit onverwachte hoek?

Voor ons was Jeroen van Berckum een onbekende schrijver, maar nu gelukkig niet meer. Wat was dit een feest om te lezen. Het verhaal staat goed op zichzelf en leest makkelijk weg. Voor mij om voor te lezen maar ook zeker om zelf te lezen voor de oudere kinderen. Onze jongens vonden jammer dat het boek alweer afgelopen was. Er zitten veel grappige stukken in maar ook de spanning die door het verhaal heen komt is een goede toevoeging. Extra leuk is ook dat je achterin de complete strekenlijst kunt terugvinden. En dat is gegarandeerd een grote glimlach op het gezicht. Wat Jeroen van Berckum ook leuk doet is om achterin het boek een voorproefje te geven uit het volgende boek wat uitkomt. Wij zijn fan en kijken uit naar de volgende delen uit deze leuke serie!

  • De Klos
  • Jeroen van Berckum
  • Hardcover
  • 80 pagina’s
  • Pear Productions

Klik hier voor Meneer Musi Mago’s – De klos

Deze recensie is tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.