Recensie – Pim Piloot

Pim Piloot is dol op vliegtuigen. Voor elk klusje heeft hij er wel één. Een blusvliegtuig, een vrachtvliegtuig, een dubbeldekker, een helikopter

Pim staat altijd klaar om zijn vrienden vliegensvlug bij te staan. Elke dag opnieuw. En als hij even tijd heeft, haalt Pim Piloot zijn favoriete vliegtuigje boven: zijn stuntvliegtuig! Dan wordt Pim een echte stuntpiloot. Als dat maar goed afloopt…

Een grappig verhaal over een piloot die altijd klaarstaat voor zijn vrienden. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Pim Piloot heeft een eigen luchthaven, en heeft veel verschillende vliegtuigen. Maar het liefst vliegt hij in zijn stuntvliegtuig. Vandaag is een mooie dag om stunts te gaan oefenen met zijn stuntvliegtuig, en hij heeft er zin in! Maar wanneer hij aan zijn ontbijt zit gaat zijn telefoon. De bakker is helemaal in paniek! Zijn fruit is op en hij kan nu geen fruitvlaaien bakken. Pim komt hem direct te hulp, samen met de bakker gaan ze veel fruit halen in zijn dubbeldekker vliegtuig. De bakker is hem enorm dankbaar. Dan wanneer hij nu toch echt met zijn stuntvliegtuig de lucht in wilt, gaat Pim zijn mobieltje..

Het is Stefano de circusdirecteur, Hij heeft een mega grote olifant gekocht maar kan hem niet vervoeren naar het circus. Ook hier komt Pim Piloot weer direct in actie, dit keer neem hij zijn vrachtvliegtuig. Hier passen de olifant en de auto van de circus directeur samen wel in!

Zo wat een drukke dag was dit zeg voor Pim, maar nu stapt hij in zijn stuntvliegtuig om een mooie stuntshow te geven voor zijn vrienden. Maar bovenin de lucht gaat het niet helemaal goed en komt er rook uit het vliegtuig, en hij tuimelt naar beneden. Als zijn vrienden aankomen bij Pim is hij helemaal door elkaar geschud en helpen ze hem het vliegtuig uit. Nu is het de beurt aan de vrienden van Pim Piloot om hem te helpen!

Ruth Wielockx heeft ook hier weer een hit te pakken. Als je kleine vliegtuigfans in huis hebt is dit echt een top boek! Doordat er verschillende vliegtuigen voor verschillende doelen worden gebruikt, zien kinderen meer mogelijkheden. Dit boek bevat voor mijn gevoel meer tekst wat fijn kan zijn ter ondersteuning, maar in ons geval overbodig. Wij gebruiken ook vooral de mooie prenten om het verhaal te vertellen met de nodige spannende uitbreidingen! Ben blij dat wij deze aan de verzameling hebben toegevoegd.

  • Pim Piloot
  • Ruth Wielockx
  • Clavis
  • Hardcover
  • 26 pagina’s

Klik hier voor Pim Piloot

Klik hier voor de boeken van Ruth Wielockx

Deze recensie is niet tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.