Recensie – Monster is bang in bed

Tijd om naar bed te gaan! Maar monster is een beetje bang. Bang voor de enge kinderen boven zijn bed. Zo kan hij toch niet slapen? Of lukt het hem en zijn monstermama om samen de kinderen te verjagen?

Een grappig, verrassend verhaal over naar bed gaan, waarin de rollen eens omgedraaid zijn.

Het is tijd voor bed, en monstermamma draait hem nog even lekker in het rond. Maar Monster durft zijn kamertje niet in om te gaan slapen. Mama begrijpt er niets van, maar monster is bang voor de kinderen boven zijn bed. Mamamonster zegt met een hele boze stem dat alle kinderen weg moeten gaan. Ook geeft ze Monster een spray van rodebietensap en spruitjespuree. Want daar houdt geen enkel kind van zegt mama.

Maar wanneer het licht uit is ziet Monster al het eerste enge kind. Maar als mama komt legt ze uit dat het alleen maar een schaduw is. Ze bedenkt allemaal handige dingen waar kinderen bang voor zijn, en doet een lampje aan. Ook Het spinnenknuffeltje van Monster houd de wacht. Monster wil nog wel de speciale toverspreuk uitspreken samen met mama. En dan is het wel echt tijd om te gaan slapen…Mama geeft hem nog een dikke monsterkus. En nu hoef je echt niet meer bang te zijn om te gaan slapen!

Wat een leuk verfrissend boek. Veel ouders kennen het probleem van de monsters onder het bed of in de kast wel. Met dit boek kun je ook de andere kant laten zien en wellicht dat daarmee de angst voor een deel weggaat. Daarnaast is het ook een prachtig boek om lekker samen te lezen. Er staan prachtige prenten in met mooie kleuren die voor kinderen natuurlijk echt aanspreken. Ja wij vinden het een erg leuk boek!

  • Monster is bang in bed
  • Tina van Leur
  • De Vier Windstreken
  • Hardcover
  • 26 pagina’s

Klik hier voor Monster is bang in bed

Deze recensie is niet tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.