Luuk en Lotje – Het is lente!

Samenvatting

Het is lente!

De tweeling Luuk en Lotje gaat in de tuin spelen. De bomen hebben nieuwe blaadjes gekregen en de vogels maken een nest. Maar hé, wat piept er daar in de struiken? Een pluizig geel kuikentje! Wie zou de mama zijn? Zoek je mee met Luuk en Lotje?

Een vrolijk en eenvoudig verhaal over de lente. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.

Het verhaal

In Luuk en Lotje-Het is lente! nemen je mee naar buiten, het is mooi weer en de lente is begonnen. Dat kun je zien omdat de bloemetjes beginnen te bloeien en de blaadjes weer aan de bomen groeien. Wel is het nog fris buiten, en ze kleden zich warm aan. Ze zien vogeltjes die een nestje bouwen en ze huppelen achter een vlindertje aan, wat een mooie lente dag is het vandaag.

Maar dan horen ze opeens gepiep uit een struik komen en ze gaan kijken. Het is een lief kuikentje, die zijn mama kwijt is. Samen met papa gaan ze op zoek naar de mama van het kuikentje…Ze komen op hun zoektocht langs veel dingen die bij de lente horen. Zo ook langs de schaapjes en de konijntjes maar daar hoort het kuikentje niet.

Help jij ook mee het kuikentje weer terug te brengen naar zijn mama?

Wat vinden wij?

De lente is al zichtbaar en dus is dit een fijn boekje om nu samen met de kinderen te gaan lezen. Je wordt meegenomen in de zoektocht en er komen zoveel herkenbare punten van de lente voorbij. De bloemen die er weer zijn, de dieren die met hun jongen in de wei staan. Het verhaal is herkenbaar en daardoor houd je beter hun aandacht vast. De tekeningen zijn duidelijk en prachtig helder van kleur! Ze vinden het hier heerlijk om dit boekje zelf te lezen in hun eigen leeshoekje. Dit boekje is ook iets kleiner van formaat met een harde kaft en stevigere bladzijdes, wat voor kinderhandjes natuurlijk fijn is.

  • Luuk en Lotje – Het is lente!
  • Ruth Wielockx
  • Uitgerverij Clavis
  • Hardcover
  • 16 pagina’s

Luuk en Lotje – Het is Lente!

Lees ook hoe wij het boekje Luuk & Lotje – Het is pasen hebben ervaren.

Deze review is niet tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.