Leccur bakvormen!

Ik eet zelf altijd koolhydraatarm. Maar de producten hiervoor, brood, cake e.d. zijn vaak moeilijk te vinden of heel duur! Daarom bak ik eigenlijk heel veel zelf. En dat bevalt prima, helemaal als je de juiste bakvormen in huis hebt. Ik bakte eigenlijk altijd mijn brood in een cakevorm, omdat ik nooit fijne broodbakvorm kon vinden. Was alles behalve ideaal maar het werkte en dat was voor mij het belangrijkste eigenlijk. Zelf had ik nog nooit van Leccur bakvormen.Toen zag ik een oproep om een bakvorm uit te proberen van het merk Leccur. Mijn aandacht werd alleen al getrokken door de naam, en meldde mij aan.

Gelukkig werd ik uitgekozen en mocht ik een siliconen broodbakvorm uitkiezen. Bestellen verliep prima, en had hem al snel in huis. Hij had een mooie pastelgele kleur en het siliconen voelde stevig aan. Waar ik eigenlijk blij verrast om was. Mijn ervaring met siliconen bakvormen is eigenlijk altijd dat ze te slap zijn.

Omdat ik ongeveer 2 broden bak per week wilde ik hem natuurlijk direct uitproberen. Het fijne van deze vorm is niet alleen de stevigheid van het siliconen materiaal. Ook de onderkant is verstevigd. Zodat wanneer je het deeg in de vorm doet, hij niet gelijk uitzet of van vorm veranderd. Door de brede randen aan de bovenkant is hij makkelijk af te smeren, en vast te pakken om hem op de bakplaat te zetten.

Toen kwam het spannende moment.. Het bakken. Ik wordt altijd wat nerveus wanneer ik een siliconen vorm in de oven zet. Maar uiteraard was er niets aan de hand en kreeg ik een prachtig gebakken brood terug uit de oven. De vorm kon je makkelijk lostrekken van het brood, zonder dat er in de hoeken stukjes deeg vast bleven zitten. Hierdoor was ik echt verrast. Wat voor ons echt een pluspunt is als dat een bakvorm ook de vaatwasser kan worden schoongemaakt! En dit kan zeker met de Leccur bakvormen. En ook hier geldt dat hij niet veranderd van vorm.

Ik moet dan ook echt wel zeggen dat ik heel blij ben met deze bakvorm, en hem nu al een paar keer gebruikt heb. En mijn cakevorm in de kast heb laten liggen. Ze hebben ook veel handige andere vormen, van wafels en donuts tot een echte tulband! Vooral die donuts en tulband staat nog wel op ons lijstje.

Hier kun je deze en alle andere bakproducten van Leccur terugvinden.

Leccur Cakevorm Rechthoek – Siliconen Bakvormen –

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.