Het leven van een loser 15 , Kopje – onder

Samenvatting Kopje-onder

Op zoek naar avontuur reist de familie Botermans met een camper door het land. Maar de vakantiestemming slaat om wanneer ze stranden op een camperpark- niet bepaald een zomerparadijs. En dan worden ze ook nog eens overvallen door een epische wolkbreuk en stijgend water! Is dit avontuur nog te redden of verzuipt de vakantie? Gaat Bram kopje-onder?

Het verhaal

Bram Botermans woont met zijn gezin bij zijn oma in de kelder. Daar zitten ze continue op elkaars lip en dat is niet altijd even makkelijk. Er is dit jaar geen geld om op vakantie te gaan, en mama zegt dat ze hun fantasie maar moeten gebruiken deze zomer. Maar mama heeft een gezinsvergadering gepland om te bespreken wat ze wel kunnen betalen, dus is ze het zelf ook zat daar in die kelder!

Dus toen pap een telefoontje kreeg dat hij de Camper van oom Gerard weg moest halen werd het idee van een vakantie realiteit! Het avontuur kon beginnen. Eenmaal onderweg was het leuk en nieuw, maar na een tijdje leek alles op elkaar en bleek een slaapplaats vinden ook lastiger dan gedacht. Na gezwommen te hebben in een vissenkwekerij en gegeten te hebben in een verboden veld. Vonden ze een slaapplek in een mooi park. Maar bleek je de jeugd daar wel wat hinder van de ondervinden. Ze gingen door naar de camping waar ze hun vakantie zouden verblijven.

Mama vond vooral dat we op de camping overal aan mee moesten doen. Er waren zoveel leuke dingen georganiseerd… UHU! Toen was daar het stinkdier… ging alles van kwaad tot erger. Toen het ook nog eens enorm hard en veel ging regenen en de camper begon te drijven was het plaatje compleet. Ze deden er alles aan om weer terug om vier wielen te komen… Zou het uiteindelijk nog wel goedkomen met deze familievakantie?

Onze mening

Wanneer je een zoon of dochter hebt die houd van grappige boeken met een goed verhaal erin, zijn de boeken van Het leven van een Loser echt een musthave! Onze zoon heeft alle delen gelezen en blijft ze geweldig vinden. Kopje onder is alweer deel 15 uit deze geweldige serie over Bram Botermans en zijn leven. En ook ik moet toegeven dat het geweldige boeken zijn. Het leest heel makkelijk weg, wat ook goed werkt voor kinderen die niet zo van lezen houden. De tekeningen in het boek zijn ook echt grappig, vullen het verhaal goed aan! Jeff Kinney heeft zichzelf in dit deel dan ook weer echt goed laten zien en is gewoon een geweldige schrijver. Volgens onze zoon is er niemand die zo grappig kan schrijven als hem. Als dat geen compliment is!!

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.