Klussen met kinderen

Wie ons volgt op Instagram weet al dat we druk bezig zijn geweest met de kinderkamers. Ze zijn nu bijna klaar en ik ben nu al aan het denken over welke klus ik nu op kan pakken… En is het te doen klussen met kinderen?

Ongeveer twee keer per jaar veranderen muren in huis van kleur. Dat is eigenlijk ook nooit zonder reden. Wanneer ik ergens mee zit of zoals nu er veel speelt rondom onze zoon, is dit mijn uitlaatklep. Ik vind echt ontspanning in het verven van de muren en het omgooien van alle meubels in huis. Mijn man grapt weleens tegen mensen dat hij nooit weet in wat voor huis hij thuis komt na het werken. Gelukkig is hij heel makkelijk en zitten wij kwa styling wel op een lijn.

Naast het verven, verbouwen wij ook veel dingen zelf. Wij hebben beide van huis uit veel mee gekregen gelukkig, waardoor wij niet voor alles afhankelijk zijn van professionals. En dit is wat wij onze kinderen ook willen meegeven, en alles valt te leren! En wij vinden klussen met kinderen is eigenlijk ook wel heel gezellig.

De kinderen

Onze kinderen zijn eigenlijk niet anders gewend en vinden het gelukkig altijd leuk om te helpen. Dan kun je ze het maar beter gelijk op de goede manier leren, dan hebben ze daar later ook nog iets aan. Zodra we de garage inlopen om gereedschap of een kwast te pakken staan ze ongemerkt alweer naast je. “Wat ga je doen mama?” en gelijk daarna “Ik kan je wel helpen hoor!” En natuurlijk hebben wij soms ook wel eens even van, nu even niet. Vaak is dit als het een iets lastiger klusje is. Maar onze ervaring leert wel dat je ze beter ook een kwast, hamer of een schroevendraaier kan geven, dan is de klus sneller geklaard.

Kinderen met een mening

De twins hadden allebei behang op de muren gekregen toen we hier kwamen wonen. Daar trokken ze al snel de randjes vanaf waardoor het heel lelijk werd. Dus toen we beneden hadden geschilderd, hebben ze samen wel even besloten dat het nu hun beurt was. Dus nadat ze vorige week naar zwemles waren geweest zijn we begonnen met al het behang te verwijderen. Poeh wat een klus was dat zeg. Heb ook per direct toen besloten dat er nooit meer behang op de muren in huis komen!

Donderdag nadat ik mijn laatste werkdag had gehad, en de kinderen vroeg thuis waren ivm een studiemiddag, zijn we maar begonnen. Nou en ze hadden er zin in, oude kleren aan en hup samen aan de klus met mij. En voor je het wist was de eerste kamer klaar. Maar zoals ze elkaar geholpen hadden met het behang eraf halen, mochten ze alleen helpen met hun eigen kamer schilderen. Want ze zijn nog steeds een tweeling met een hele eigen mening en een sterk karakter wat echt niet altijd goed gaat, haha!

Ook de kamer van onze dochter ging zeer voorspoedig en we hebben gelukkig veel gelachen. Want je kunt natuurlijk ook eerst leuke smileys verven op de muur! Bij het inrichten van de kamer en alles weer netjes opruimen, kan ik ze dan net even minder goed gebruiken en mochten ze gelukkig even bij hun mam (oma)en opa logeren, zodat ik even alles mooi kon maken voor als ze weer terug kwamen..

Het is jammer dat de kleur van de muren niet duidelijk naar voren komen. Voor de muur van onze zoon hebben we Flexa Creations Early Dew en voor de muur van onze dochter Flexa Creations Heart-wood.

Nu ben ik eigenlijk wel benieuwd of jullie ook klussen met kinderen in en om het huis, of dat jullie het liever doen als de kids uit logeren zijn?

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.