Recensie De dagen van toen- Kirstin Rozema

Samenvatting – Kirstin Rozema

Marjan belooft haar oom op zijn sterfbed dat zij zijn oude hotel, dat jaren leeg gestaan heeft, weer in ere herstelt. Financieel heeft haar oom alles goed kunnen regelen, dus zijn alleen de kosten voor de verbouwing en de maandelijkse lasten voor haar. De verbouwing verloopt spoedig verloopt spoedig, maar al gauw markt ze dat de bewoners van het dorp waarin het hotel staat een beetje vreemd doen. Er gaan praatjes rond over het hotel en ze weet niet wat ze ervan moet denken. Dat er iets niet klopt weet ze, maar ze heeft geen idee wat dat is. Tot haar klusjesman haar op iets heel vreemds wijst. Vanaf dat moment heeft Marjan twee doelen: ze moet zien dat het hotel op tijd opent zodat ze geld kan verdienen, maar ze moet ook achter het mysterie van het hotel komen.

Het verhaal- De dagen van toen

Marjan kreeg de geweldige kans om het hotel van haar oom, die helaas overleden is, over te nemen voor alleen een symbolische prijs. Nu ze nog maar een paar dagen tot de opening heeft is ze druk bezig om alle puntjes op de i te zetten. Ze heeft een klusjesman ingehuurd die haar goed helpt om het hotel in glorie te herstellen. Dan komt opeens de buurman aan de deur dat hij een meisje bij zich heeft dat zegt haar nichtje Carlijn te zijn en zwanger is. Ze vind het maar een vreemd verhaal maar besluit haar toch de zorg te bieden die ze nodig heeft. Bijna op hetzelfde moment komt er een jonge vrouw, Hella, binnen met een baby in een maxicosi. Ze zegt mishandeld te zijn door haar man en zoekt een veilige plek om te verblijven.

Ab, de klusjes, heeft een vreemde ontdekking gedaan en wilt graag dat Marjan met hem meekomt om dit te bekijken. De grote kastenwand, daar is iets mee maar wat? Helaas liep het allemaal anders tijdens de opening en is de familie van Marjan tijdens het avondeten, na een flinke woordenwisseling weer vertrokken. Dus besloot ze om zich dan maar op het mysterie te storten en samen met Hella begon ze de kast te af te breken…

Na een tijdje kwamen ze bij de muur uit, maar tot hun verbazing is deze muur later dicht gemaakt. Wat zou er achter deze muur verstopt zitten? Helaas kon ze niet lang erover nadenken en verder zoeken. Ze werd verwacht op een dorpsbijeenkomst. Wanneer ze weer terug in het hotel komt is alles overhoop gehaald, en is Hella verdwenen… Dan ontdekt te politie iets eigenaardigs buiten en besluit verder onderzoek te doen. Wat ze dan ontdekken had niemand verwacht maar er vallen nu wel wat puzzelstukjes op hun plek en weet Marjan wat haar te doen staat!

Onze mening

Ik kon de boeken van Kirstin Rozema nog helemaal niet. Maar gelukkig nu wel! Ik moest even inkomen in het begin van De dagen van toen maar al snel komen daar de eerste eigenaardige vraagtekens bij de gebeurtenissen in het verhaal. Alsof er mee achter moet zitten maar dat pas later duidelijk wordt. Wat voor een boek natuurlijk goed is want dan wil je door blijven lezen. En ja dat gebeurde natuurlijk ook! Een paar uur later had ik het boek uitgelezen en had ik een voldaan gevoel. Het boek heeft inhoud, geheimzinnigheid en spanning. Goede combinatie voor een verhaal. Leest lekker weg en voor de aankomende zomervakantie zou ik hem dan ook zeker aanraden om lekker mee te ontspannen!

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.