Kinderbijslag

Morgen is het zover, 1 april, de dag waarop zo goed als alle ouders in Nederland weer de kinderbijslag krijgen. Dit is de eerste kinderbijslagperiode van 2021 en we krijgen dit jaar een beetje extra vergeleken met vorig jaar. Maar wat doen wij daar nou mee elk kwartaal?

Maar wat krijgen we nu eigenlijk voor de kids?

Het is afhankelijk van de leeftijd van de kinderen hoeveel kinderbijslag je krijgt. Hieronder kun je zien wat op dit moment de bedragen zijn:

LeeftijdBedrag
0 t/m 5 jaar€ 223,37
6 t/m 11 jaar€ 271,24
12 t/m 17 jaar€ 319,10

Ons gezin telt drie kinderen, onze zoon is 10 jaar oud en de tweeling is 5 jaar oud. Wij krijgen elk kwartaal dus best een flink bedrag, vind ik zelf dan. Maar wij gebruiken dit niet altijd om er kleding of schoenen van de kopen voor de kinderen. Wij kopen eigenlijk de kleding en schoenen op het moment dat ze dit nodig hebben. Of als we iets leuks zien voor ze. Ja dat gebeurt natuurlijk veel te vaak!

Wij hadden een tijdje geleden toen we na de sneeuw een paar heerlijke dagen kregen, al zomerjassen en schoenen aangeschaft. Deels omdat ze het nodig hadden en ook omdat ik dan weer bang ben dat de leukste al snel weer uitverkocht zijn. Hetzelfde geldt voor schoenen. Ondanks dat we dit keer niet naar de stad konden gaan ervoor zijn we tijdens een gezamenlijk shoptripje online, toch snel en goed geslaagd!

Vorig weekend hebben wij toch een kleine shopping trip gedaan. Ik had een geweldig pak gezien bij de H&M en natuurlijk was deze online helemaal uitverkocht. Maar onze mini was helemaal wild van de kameleons op het pak, dus was het een tripje wel waard. En gelukkig hadden ze het pak in de winkel nog wel! Kind blij= Mama blij. Uiteraard kom je onderweg nog veel meer leuke kleding tegen en gaat dit hup zo het mandje in… Gelukkig was er heel veel zomerkleding al afgeprijsd bij de H&M en gingen we weer met volle tassen naar huis!

We hadden ook een tijdslot gereserveerd bij de Primark. Ze hebben daar fijne panty’s voor kleine meisjes, steviger en ze blijven goed in de was, en lekkere lange hemdjes en t-shirts. Helaas hadden ze van beide al niet veel meer op voorraad en zijn we daar alleen weggegaan met wat “school” shirtjes en een korte broek.

Een nieuwe winkel ontdekt.

Onze oudste zoon zit sinds kort op hockey. Hiervoor had hij flink wat nieuwe spullen nodig. Ik wilde dit niet online bestellen, met het risico dat alles weer terug gestuurd kon worden. Ik vond een Intersport Twinsport Megastore en ze hebben een fijne kortingsactie. We konden hier al snel een afspraak maken en daar gingen we. Wat een heerlijke winkel! Ruime winkel, heel groot assortiment en we werden ook nog goed geholpen. Er is geen tijdsdruk dus we konden op ons gemak uitzoeken en passen. En door de fijne kortingsactie die je kon stapelen vond onze portemonnee het uiteindelijk ook nog leuk. Echt een aanrader!

Als de kinderbijslag dan binnenkomt hebben ze vaak niets meer nodig maar krijgen ze vaak iets leuks ervan en gaat de rest op de rekeningen van de kinderen en op onze spaarrekening.

Besteden jullie de kinderbijslag echt aan kleding voor de kinderen op het moment dat het binnenkomt? Of heb jij er een andere bestemming voor?

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.