Kijk uit wat je wenst! – Jeroen van Berckum

Kijk uit wat je wenst! is het tweede boek van Jeroen van Berckum uit de serie van meneer Musi mago’s Magische Muziekinstrumenten.

De vader van Linde heeft haar vroeger van alles wijsgemaakt. Zo vertelde hij dat er een draak in de waterput bij hun boerderij woonde, of dat er onder iedere berg een reus ligt te slapen.Een magisch setje gitaarsnaren dat Linde voor Vaderdag bij de zonderlinge meneer Musi Mago koopt, zet opeens alles op zijn kop: alle fabels die haar vader ooit verteld heeft worden werkelijkheid! Ze beleven samen een spannend, doldwaas avontuur met allerlei onverwachte gebeurtenissen.

Het verhaal

Wanneer Linde voor Vaderdag een nieuw setje gitaarsnaren koopt bij meneer Musi Mago, komt ze erachter dat de verhalen die haar vader vroeger vertelde helemaal geen verzinsels waren. Dat de reus die bij haar vader in de tuin woonde echt weggejaagd is toen ze geboren werd. En dat in de vijver van de buren echt een monster woont…

Als Linde en haar vader even staan bij te komen in de keuken gebeurt er iets met de kokosnoot op tafel, zou daar ook weer een monster uit tevoorschijn komen? Of zullen ze door iets anders verrast worden? Is het werkelijk zo erg om de vreemde verzonnen verhalen te geloven, want misschien zit er wel een kern van waarheid in.

Wat vonden wij ervan?

Wij zijn sinds we “de Klos” hebben gelezen zijn wij echte fans van meneer Musi Mago! Dit boek brengt je weer compleet in een ander verhaal. De magie die je tegen komt naast de goede verhaallijn maakt het een boek wat je vaker wilt lezen. Naast het voorlezen merk ik dat ook zelf lezen hen goed of gaat. Het verhaal bevat zowel humor en spanning. Kinderen hebben plezier met de verhalen rondom meneer Musi Mago, en dit maakt dat we nieuwsgierig zijn naar de volgende boeken in de reeks. Fijn is dat de boeken los van elkaar te lezen zijn, vooral wanneer er met meerdere kinderen in het gezin, of klas, gelezen wilt worden in deze boeken. Wat ik ook zeker een pluspunt vind is dat je achterin elk boek een voorproefje krijgt uit het volgende boek. En een lijstje met welke boeken er nog meer zijn.

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.