Review Kijk eens ik lees!

Kijk eens, ik lees!

Lezen is leuk en leren lezen is eigenlijk nog leuker. De teksten en tekeningen in deze boeken helpen kinderen een nieuwe wereld te ontdekken. De serie beslaat het eerste leesjaar van kinderen. Hij sluit aan bij het moderne leesonderwijs en is getest op verscheidene basisscholen.

In dit AVI-START boekje heb een thema per 2 pagina’s. Op de linker pagina vindt je een tekening met 4 woorden bij de onderwerpen. Voorbeeld: het woordje kip bij de kip. Onderaan de pagina vind je nogmaals de woorden op een rij staan.

Op de rechter pagina vind je de 4 woorden verwerk in een verhaaltje. De zinnen zijn kort, en dus voor beginnende lezers goed om mee te beginnen. Er zijn 13 thema’s te vinden in dit boekje.

Dit boekje in bij mijn dochter nu favoriet, ze is vijf en sinds de kerstvakantie heeft ze opeens door hoe het lezen werkt. In dit boekje leert ze eigenlijk de meeste simpele woordjes los te lezen en uit te spreken en daarna te gebruiken in verhaal vorm. Je ziet dat de illustraties haar helpen als ze twijfelt over bijvoorbeeld de uitspraak. Een fijn boekje voor de beginnende lezer.

Zoals je hieronder ook kunt lezen zijn er uit de Lezen is leuk-reeks van Kluitman, meerdere boekjes die passen bij de beginnende lezers. En uitgebracht op volgorde van AVI-niveaus.

  • Kijk eens, ik lees!
  • Anne Blokker
  • Hardcover
  • Kluitman
  • 29 pagina’s

Klik hier voor kijk eens ik lees!

Deze recensie is niet tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.