Hangmat – Tropilex

Pure ontspanning

Iedereen denkt bij een hangmat altijd aan de zomer, lekker in de tuin ontspannen. En natuurlijk is dat ook heerlijk en gebruiken wij hem daar ook voor, maar wij hebben nog een heel groot voordeel ontdekt. Het helpt onze zoon om in huis een soort cocon te creëren waarin hij compleet kan ontspannen wat voor zijn epilepsie heel fijn is!

Waar moet je nu echt op letten bij de aanschaf?

Voordat wij echt gingen kijken voor een passende hangmat ben ik eerst op onderzoek uitgegaan waar je rekening moet houden bij de aanschaf. Zo kwam ik uit op de website van Hangmat gigant. Hier vind je veel informatie over verschillende soorten hangmatten en hangstoelen en wat je kan helpen bij het maken van de juiste keuze. Belangrijk is vooral de breedte van een hangmat. Je lichaam moet diagonaal in de hangmat passen wil je klachten een de onderrug voorkomen.

Tropilex.nl

Wij kwamen uiteindelijk op Tropilex.nl uit en hebben daar onze zoektocht voortgezet. Ze hebben daar een grote keuzen uit verschillende hangmatten, hangstoelen en accessoires. Ook hebben ze er standaards in verschillende stijlen en materialen. Wij hebben gekozen voor de Hammock – Natural Blue. Deze sprak ons het meeste aan kwa kleur en hij paste het beste bij zowel onze woonkamer als onze tuin.

Je kunt voor iedereen wel een passende hangmat vinden overigens. Hieronder geef ik alvast een paar voorbeelden:

  • Een- en tweepersoons hangmat
  • Familie hangmat
  • Traditionele hangmat
  • Kinder en baby hangmat

Onze ervaring

Het verzend proces verliep vlot en eenmaal aangekomen waren we blij verrast. Hij was netjes verpakt en hij komt in een draagtas van hetzelfde materiaal als waar de hangmat van gemaakt is. Handig als je hem mee wilt nemen!

Hij moest natuurlijk direct in gebruik worden genomen, want geduld is hier vaak ver te zoeken! Het ophangen is natuurlijk een fluitje van een cent. Om precies te weten of hij goed hangt heeft Tropilex een beschrijving bij de bestelling gedaan, zodat je weet wat voor jou de beste manier van hangen is. Ja dit vind ik wel handig om bij de hand te hebben! De hangmat is gemaakt van Polycotten. Het is een fijne zachte stof die tegen een stootje kan. Ook is het niet erg als hij nat wordt door wat regen.

Het is echt heerlijk om in te liggen, helaas regende het buiten maar binnen kon ik er direct met onze mini man inkruipen. Ik merkte ook aan hem dat hij het erg fijn vond. Ook de dagen erna wilde hij er steeds in en kreeg hij meer rust over zichzelf. Wat voor hem en zijn epilepsie insulten natuurlijk belangrijk is. Wij vinden dit echt een fijne aanvulling voor de tuin, en ja ook voor in huis. Maar daar moet je natuurlijk wel de ruimte voor hebben. Anders is wellicht een hangstoel ook nog een optie!

Neem vooral een kijkje bij het assortiment hangmatten en hangstoelen en wie weet ontspan je deze zomer net zo fijn als dat wij dat gaan doen!

Deze review is tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.