FAKE!- Carry Slee

Wat als iedereen om wie je geeft, gelooft dat je iets vreselijks hebt gedaan…

Samenvatting

Levi ziet dat Emiel, de nieuwe jongen op school, een intiem gesprek voert met Mila, Levi’s vriendin. Dat pikt Levi niet en hij gaat op Emiel af. Hij schopt hem en jaagt hem op. Later die dag hoort Levi dat Emiel in het ziekenhuis is beland: hij ligt in coma. Meteen daarna verschijnt er een filmpje op YouTube waarin het eruitziet alsof Levi Emiel van de vesting bij het park trapt.

Levi beweert dat hij onschuldig is en dat het filmpje fake is, maar niemand gelooft hem, ook Mila niet, en ze maakt het uit. Op school wordt hij geschorst. Het filmpje gaat viral en de woedende reacties op internet brengen Levi in groot gevaar…

Het verhaal – FAKE!

Levi en Mila gaan samen naar de schouwburg waar ze ook hun vriend Max zien. Samen gaan ze kijken naar hun Vriendin Olivia die een ster speler in in een nieuw toneelstuk. Daarna willen ze haar feliciteren en maken ze kennis met Emiel, haar tegenspeler. Hij doet heel klef met Olivia alsof het zijn vriendin is. Terwijl ze helemaal geen vriendje mag hebben, dan moet ze van de toneelschool af. Wat helemaal moeilijk is voor Max die heel erg verliefd is op Olivia.

Nadat is gebleken dat Emiel een groot geheim met zich meedraagt wat zelfs zijn ouders niet mogen weten, en Olivia heeft gezien hoe erg hij daaronder lijdt… Bedenken ze een plan om Emiel naar de de school Van Olivia te krijgen en dit lukt! Alleen daar maaktt Emiel een fout om tegen Max te liegen dat hij en Olivia toch verkering hebben. Als Levi dan ook nog ziet dat Emiel met Mila, zijn vriendin, klef doet… zijn ze het zat en Levi gaat er op af. Hij schopt Emiel waarop Emiel vlucht.

Ruben, een jongen die alles filmt en op YouTube plaatst, ziet een kans. Hij filmt het voorval. Wanneer hij onderweg naar huis een ambulance ziet besluit hij hem te volgen en komt erachter dat er een jongen van de vesting is gevallen. Hij besluit overal shots van te maken. Eenmaal thuis krijgt hij het idee om alle filmpjes van die dag zo te monteren dat het een filmpje wordt. Op dit filmpje is dus te zien dat Levi Emiel van de vesting trapt waarna hij wordt afgevoerd en in coma beland. Het is natuurlijk niet echt gebeurt maar dit zou wel kunnen zorgen voor zijn doorbraak en meer volgers kunnen opleveren… maar tegen welke prijs?

Wanneer het filmpje circuleert op internet en steeds meer mensen het te zien krijgen wordt het Levi van Levi een echte hel! Niemand wilt meer vrienden met hem zijn, Mila maakt de verkering uit en op school wordt hij geschorst… De opmerking op internet zijn alles behalve mals en het leven van Levi is nu zelfs in groot gevaar! Zal de waarheid voor Levi op tijd boven water komen?

Wat vonden wij ervan?

Ik las zelf als tiener al de boeken van Carry Slee, en nog steeds staan ze bij ons in de kast. Toen ik las dat er weer een nieuw boek uitgebracht werd, FAKE! , wilde ik deze natuurlijk aan mijn verzameling toevoegen. En ik kan je zeggen… Ik heb er zeker geen spijt van! Ja het is wederom een boek met een hedendaags probleem. En vind hem weer super. Ik kon hem ook niet meer wegleggen nadat ik eenmaal begonnen was. Ondanks dat ik niet meer in die leeftijdscategorie zit (gelukkig) heb ik wel een zoon die bijna richting die fase in zijn leven gaat. En haal hier dan zeker ook wel een leerzame les weer uit en hij zal dit ook meenemen hoop ik wanneer hij voor bepaalde keuzes komt te staan! Ik zou hem zeker aanraden, zelfs voor een boekenlijst op school!

Deze recensie is niet tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.