Recensie – Evi maakt het bont

Samenvatting Evi maakt het bont

Evi en eenhoorn shinen als nooit tevoren, en gaan de strijd aan met kamers die zichzelf niet opruimen, boekbesprekingen en nare glittergriep. Ze mogen zelfs weer samen op zomerkamo. Daar komen ze twee oude bekenden tegen. Hun vriendschap leert ze een belangrijke les: ze zijn liever bijzonder dan bescheiden!

De verhalen

Dit is alweer het vierde deel over Evi en haar eenhoorn Goudsbloem. In dit boek vind je meerdere verhalen over Evi e eenhoorn, en de avonturen die ze beleven. Over wat nu een belangrijke vriendschap is, een hele nare vervelende glittergriep of een zomerkamp waar ze graag weer heen willen. Ze kijken uit naar hun vrienden Kim, het monster-meisje, en haar meermonstervriend Ringo. Ze bereiden een optreden voor maar zou de rest dit wel helemaal begrijpen? En hangt er liefde in de lucht tussen Goudsbloem en Ringo?

Ze maken leuke en gekke dingen mee in hun avonturen. Eigenlijk zijn het gewone gebeurtenissen die de kinderen zelf in het dagelijks leven ook mee kunnen maken maar dan in een glitterjasje!

Alle verhalen zijn in stripverhaal vorm geschreven. Wat ik wel erg leuk vind, omdat je hierdoor kinderen die niet zo van lezen houden, toch het plezier kunnen terugvinden. Korte teksten en de manier van schrijven is op leeftijdsniveau. Door het boek heen vind je soms wat woorden die roze gedrukt zijn. Dit zijn de moeilijkere woorden. Deze kun je achterin het boek weer terug vinden met de betekenis van het woord erbij. Dit vind ik persoonlijk erg goed, omdat ik van de kinderen wel eens de vraag krijg wat een woord betekend. De tekeningen zijn geweldig, kleurrijk en grappig.

Onze dochter vond het geweldig dit boek te lezen. Ook omdat er wordt uitgelegd hoe de strips gemaakt worden van een schets toch echt in een verhaal in dit boek! Leuk om mee te nemen op vakantie. En nog leuker is dat tot 8 september 2021 dit boek te koop is voor maar € 10,-!

Deze recensie is tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.