De zoete zusjes zoeken een schat

De zoete zusjes Saar en Janna willen een schat vinden. Een échte. Ze verzinnen wat ze allemaal zullen doen als ze rijk zijn. Wonen in een kasteel, een eigen frietkraam, en een zwembad! Maar schatzoeken is nog helemaal niet zo makkelijk als het lijkt…

Het verhaal

Na het lezen van een boek zijn de zoete zusjes Saar en Janna helemaal in de mood om te gaan schatzoeken. Ze fantaseren er ook al aardig op los, wat ze allemaal kunnen kopen en doen als ze een schat vinden en rijk zijn. Prinses Janna met een mooie gouden jurk met diamanten. Maar Saar knuffel het liefste de rest van de dag met de dieren in haar eigen dierentuin.

Waar moet je nou eigenlijk beginnen met zoeken naar een schat, en wat heb je allemaal nodig daarvoor? ’s Avond aan tafel herinnerd papa zich een bericht op Facebook over een app vol met schatkaarten. Direct na het eten gaan ze vol enthousiasme samen met papa en hun broer Bram op zoek naar een schat. Zullen ze echt een schat gaan vinden? Ze maken zelf ook een schatkaart. Maar zullen ze na een enorme teleurstelling toch nog een echt fantastische schat kunnen vinden?

Wat vonden wij ervan?

Wanneer je een dochter in huis hebt kan je eigenlijk niet meer om de Zoete Zusjes, Saar en Janna heen! Hier waren eerst vooral de YouTube filmpjes enorm populair maar nu er ook boeken zijn, lezen we elke dag erin. Het boek is makkelijk te lezen en ook herkenbaar voor de beleveniswereld waar onze dochter en haar vriendinnen inzitten. Het boek brengt ook leuke ideeën met zich mee die niet alleen goed opgepakt worden maar ook dienen als onderwerp voor een toneelstuk! Heel leuk om te lezen dus en ook om naar te kijken.

Deze recensie is niet tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.