Review De NEEhoorn

In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerd geluksgras voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn. Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit het Hartenwoud en ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niets eens is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn is veel leuker!

Het verhaal

In het Hartenwoud woont een grote familie Eenhoorns, gelukkig en blij. Maar wanneer er een nieuwe eenhoorn geboren wordt, blijkt hij anders te zijn als alle anderen. Hij wilt niets leuks doen. Niets lekkers eten en op alles wat er aan hem gevraagd wordt zegt hij NEE. Daarom krijgt hij de naam: NEEhoorn. Op een dag is hij het zat en gaat weg uit het Hartenwoud. Hij voelde zich gelijk al beter en rolde lekker in de modder. Wanneer hij dorst krijgt zoekt hij een riviertje op.

Daar komt hij de WAT-beer tegen. Deze kan maar moeilijk verstaan wat hij zegt, maar de NEEhoorn vind het goed dat ze samen verder gaan. Boven op een heuvel zien ze een hond, de Kus m’n kont hond. Op alles wat je aan hem vraagt krijg je als antwoord “kus m’n kont“. De hond wilde graag vrienden zijn en zo ging hij ook mee verder met hun op pad. Dan horen ze boven uit een toren een echte prinses roepen. Wanneer die zich ook aansluit bij de vriendengroep is de club compleet.

Wat vinden wij ervan.

Het is echt een hilarisch boek. Dit komt vooral door de schrijfwijze en de woordgrapjes die gebruikt worden. Voor de Kus m’n kont hond is hier thuis de grote favoriet. De tekeningen zijn gedetailleerd en leuk om naar te kijken voor langere tijd. Ondanks dat de tekeningen vooral roze en zoet zijn vind onze zoon het ook een leuk boek.

  • De NEEhoorn
  • Marc – Uwe Kling
  • vertaald door Jaap Robben
  • Hardcover
  • 48 pagina’s

Deze recensie is niet tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.