De magische bieb – De bieb op stelten

De achterflap – De magische Bieb

Een onverwachte ontmoeting in een mysterieuze bibliotheek.

Jonas, Wilgje en Stan ontdekken dat er iets vreemds aan de hand is… Lukt het om het magische wezen dat ronddwaalt te vangen?

Het verhaal

In de magische bieb wordt Jonas na school weer achterna gezeten door drie jongens. Hij rent hard weg maar toch hebben ze hem bijna. Dan glipt hij zo een gebouw in en botst tegen een dwerg op. De jongens zijn hem gevolgd maar vanaf dan gebeuren er vreemde dingen. Allereerst is daar meneer Vrolijk, hij is de bibliothecaris. Hij is een bijzonder figuur met zijn groene ogen en zachte stem. Maar heeft zijn ogen en oren overal in de bieb. Hij zorgt ervoor dat de jongens weggaan. Maar net als hij ook weg wilt gaan vraagt Stan hem met hem mee te gaan de bibliotheek in.

Hij ziet wonderlijke dingen, een struik die zo mooi is geschilderd op de muur dat hij wel echt lijkt! Dan hoort hij heel hard geschreeuw, maar het is al te laat.. Er is een meisje tegen hem aan gebotst! En lagen ze bedolven onder allemaal boeken. Dit moesten ze natuurlijk opruimen van meneer Vrolijk. Tijdens het opruimen hoorde ze een zacht gelach. Waar kwam dat nou vandaan? Er gebeuren ook steeds gekke dingen, Waar het lijkt of Jonas, Wilgje en Stan dit doen terwijl ze dit niet doen. En ze gaat op zoek naar antwoorden.

Zullen ze op tijd het magische wezentje vinden…?

Wat vonden wij ervan?

Wij hebben enorm genoten van dit boek. In de Magische Bieb – Bieb op Stelten Er zitten veel herkenbare punten in en het spannende houd de kinderen bij het verhaal. Dat vinden we echt een pluspunt. Onze oudste zoon las het boek zelf. Hij vond het makkelijk lezen en ook was het verhaal niet te lang. Zelf heb ik het boek daarna voor gelezen aan de jongste twee en die vonden het erg leuk. Door de grappige gebeurtenissen in het boek houden de kinderen de aandacht bij het verhaal. De illustraties zijn leuk en duidelijk wat een verhaal echt kan ondersteunen in het leesplezier! Echt een goede aanwinst voor de boekenkast.

Nog wat informatie