Review 3, 2, 1, GO! André Kuipers

Samenvatting

André krijgt een speciale brief. Hij mag naar de astronautenschool van de Kids Space Agency. Daar kun je leren hoe je astronaut wordt. En hij maakt kans op een échte reis naar de ruimte! Maar er is één voorwaarde. Hij moet eerst zijn astronautendiploma halen. En er mogen maar twee kinderen mee… Het nieuwe boek geschreven door André Kuipers.

  • Spannend avontuur met de Kleine Astronauten
  • De leukste, gekste en meest bijzondere weetjes over reizen naar de ruimte
  • Verteld door André Kuipers

Het verhaal

André springt zijn bed uit, het is namelijk een speciale dag vandaag. Vandaag wordt er bekend gemaakt welke kinderen er naar de astronautenschool mogen. En daar is de postbode met de brief dat André naar de astronautenschool mag. Hij springt een gat in de lucht. Hij rent naar zijn ouders, maar die konden het eerst niet geloven. Ze moesten al snel zijn spullen inpakken en samen met Muis vertrokken ze naar het opleidingscentrum.

Eenmaal daar leert hij 3 andere kinderen kennen die ook zijn uitgekozen voor de opleiding. Ze krijgen direct veel informatie en ze hebben maar tien dagen de tijd om hun astronauten diploma te halen. Ze gaan direct aan de slag want ze moeten veel oefenen en testen behalen voordat ze dat diploma halen en ook daadwerkelijk naar de ruimte mogen. André vind sommige onderdelen toch wel wat moeilijker en hij merkt dat hij soms minder goed is als de andere kinderen. Hij doet zijn best en ondanks alles gaat hij door, maar redt hij het om zijn astronautendiploma te halen en daadwerkelijk naar de ruimte te mogen?

Dit vinden wij ervan

3, 2, 1, GO! van André Kuipers. Wat een superboek zeg! Onze zoon is zeer geïnteresseerd in de ruimte en alles wat erbij hoort. Nadat we begonnen waren met lezen, konden we niet meer stoppen. Dus in plaats van een hoofdstuk per avond werden het er al snel twee of drie per avond. Het verhaal is goed geschreven, met humor en spanning. Dit vind ik altijd een gouden combinatie in een verhaal voor kinderen. Paco Vink heeft ook echt een goede ondersteuning geboden met de illustraties. Dit maakt het voor jongere kinderen completer. Ze horen dan niet alleen het verhaal maar zien het ook. Echt een aanwinst voor in de kast.

Deze review is niet tot stand gekomen door een samenwerking.

SpeelgoedSpeelgoed


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.